viernes, 23 de marzo de 2018

EXCURSIÓ PARC DE BOMBERS

Anar al parc de bombers per a mi ha estat una gran experiència, ja que penso que els bombers són una espècie d'herois.
Per poder ser Bomber com a mínim has de tenir 21 anys ja que nessecites el carnet de camió. Hi han tres modalitats dins del parc de bombers:

AOF: també hi ha l'opció de ser bomber voluntari i anar els estius a treballar amb un sou d'uns mil euros. Es neseciten 18 anys i per entrar-hi has de fer unes proves físiques, una revisió al mèdica i una entrevista personal (en el futur et pot donar punts per entrar a bomber).

Resultat d'imatges de bombers grae
GRAE: comparteixen el parc amb els bombers però tenen feines diferents. Els GRAE s'encarreguen única i exclusivament a rescatar  persones com per exemple, a la muntanya. Són els que van en helicòpter. Tenen una mitja de una sortida al dia.

Resultat d'imatges de bomberosBombers: ells s'encarreguen de fer moltíssimes coses. La gent els relaciona amb el foc però realment les sortides que fan només el 10% sòn per focs (a Olot 1%). Generalment les sortides que fan sòn per accidents, arbres que cauen... Tenen una mitja de 2,5 sortides al dia.

Per accedir a Bomber, has de realitzar unes certes proves:

El Teòric, que s'ha destudiar molt i entren preguntes de tot tipus, tan de cultura general com les físiques del foc, vent... i també de dret com l'estatut d'autonomia de Catalunya.

El físic consta d'una cursa navet (resistència), pujar a dalt el sostre amb una corda (força), circuit d'habilitat i per últim el pres banca.

La condució tambè és molt important, hi ha un exàmen de camió.

jueves, 22 de marzo de 2018

XERRADA D'EX ALUMNES


Un Batxillerat, no és realment tan dolent com diuen, pots continuar fent vida normal, quedar amb els amics, sortir de festa...és cert que és dur i has de ser molt constant.

Resultat d'imatges de chico desesperado de estudiarHan vingut uns ex-alumnes del centre (cada un fa un cicle o batxillerat) a fenr-nos una xerrada i expicanr-nos les seves experiències en cada àmbit i ha dir-nos com és realment fer un cicle o batxillerat.

Les assignatures són igual que l'ESO, però aprofundeixen molt més en la matèria i té un ritme molt elevat ja que els temes són molt extensos (un tema els dura unes dos setmanes). Que siguis dolent amb alguna cosa no vol dir que no puguis fer un Batxillerat. Per exemple si ets dolent amb les mates no vol dir que no puguis fer un social perquè també fas mates. Un altre punt a destacar és que si tries fer un batxillerat artístic, no vol dir que no facis Socials ni Català...

Si t'equivoques al triar un Batxillerat no passa res, no has de tenir por de canviar perquè al final el més important és fer-ho amb ganes i que t'agradi el que fas.

Ens han dit que el pitjor de batxillerat és el treball final.

Resultat d'imatges de mundo laboralFer cicles no vol dir fer el vago. És difícil, és cert que no hi han tants exàmens com a Batxillerat però hi han molts treballs i projectes. El cicle de grau mitjà t'inicia a alló que vols fer i les assignatures van relacionades amb el cicle que has triat.
Quan acaves el cicle de grau mitjà, pots fer el de grau superior que t'obre moltes portes cap al mon laboral. També hi han pràctiques a empreses relacionades amb el teu cicle.
El cicle està més orientat al mon laboral. També hi ha un treball final.







LA FEINA DE BUSCAR FEINA

Una professora del centre (Isabel Prat) ens ha vingut a fer una xerrada sobre la feina que comporta buscar feina i com fer-ho.

Resultat d'imatges de buscar feinaLes empreses busquen treballadors i la gent busca feina. Però no tothom pot entrar a treballar ja sigui perquè no té les qualitats necessàries per la feina que busca o l'empresa que el vol contractar o per diversos motius com pot ser la reputació de la persona, etc.
Si hi ha més gent que busca treball, els sous baixen ja que hi ha més demanda que oferta i d'aquesta manera les empreses s'aprofiten per baixar el sou. Aixó és diu oferta i demanda.

Les empreses públiques han de ser  totalment transparents al contractar a gent. Per exemple, en diaris oficials on surten els seus anuncis, han d'especificar el sou, com són les instal·lacions, les hores de la jornada laboral i el tipus de contracte, així com a on s'han de dirigir.
En canvi una empresa privada, no ha de fer  res de tot aixó, per exemple, un treballador diu al  gerent que té un amic que busca feina i aquest li fa una entrevista i si li agrada el contracta. Normalment solen fer un contracte per ETT amb una duració d'un any i després passaria a contracte d'enpresa.

Hi han moltes maneres de buscar treball:

Per exemple, quan estudies cicle de grau superior, normalment fas estades a empreses que et poden interesar i així quan elles busquin treballadors, s'hen recordaran de tu i un cop finalitzats el estudis et poden contractar.

OTG (oficines de treball de la generalitat): aquí hi han diferents plataformes en les quals deixes el teu currículum vitae. A partir d'aquí les empreses es poden posar en contacte amb tu.

Webs que posen en contacte el treballador amb l'empresa. El treballador penja el seu currículum i les empreses diuen el que busquen. Si dóna el cas que els dos estan interesats, la web els posa en contacte. exemples de webs:

infofeina: http://www.infofeina.com/
linked in: https://www.linkedin.com/

Les pagines Generalistes no posen en contacte la persona amb l'empresa, però és una forma de dir que busques treball (les empreses saben que existexes).

Resultat d'imatges de buscar feina


L'interés:

Les empreses busquen trobar el millor candidat pel lloc de treball que ofereixen, busquen informació sobre la persona, les seves aptituds i qualitats...

El candidat que busca feina, ha de presentar un currículum. ha de dir les seves qualitats, quina experiència laboral té...

Si els dos coincideixen, es posen en contacte i si estan d'acord, procedeixen a fer el contracte.

El currículum:

El currículum mostra les teves experiències laborals. Per als que s'inicien al mon laboral això era algo perjudicial perquè no tenien cap mena d'experiència, així que ara no només has de de posar les teves experiències laborals si no que també has de posar les teves aptituds, títols acadèmics, idiomes a nivell oral i escrit...nals i els cicotecnics.

Quan una empresa rep un corriculum, en aquest li poden pas
És molt important no dir mai mentides (sol passar amb els idiomes)perquè sempre es sabrà la veritat i el teu currículum anira directe a la basura.

aixó ho comproven a través de les entrevistes personals. Quan dones el currículum poden passar tres coses:













Curiositats:

A Catalunya l'atur és del 12% mentres que a Espanya és del 16%

Al llarg de la teva vida canviaràs unes 6 o 7 vegades. no et desesperis,és normal canviar molt de feina i de sectors. el més important és acavar fent el que t'agradi.












miércoles, 21 de marzo de 2018

XERRADA DE CICLES FORMATIUS I BATXILLERAT

El batxillerat té tres tipus de modalitats:

  • Ciències i tecnologia (ciències, processos tecnològics, màquines, indústria, etc.)
  • Humanitats i ciències socials (llengües, història, filosofia, dret, criminologia, economia, etc)
  • Arts (teatre, audiovisuals, música, cinema, etc) 

Si el teu objectiu és fer batxillerat, has de tenir en compte les qualitats que has de tenir per accedir-hi:

Un alumne de batxillerat ha de ser/voler ser reflexiu, curiós, crític, responsable, autònom capaç de sacrificar-se...

En canvi hi han dos modalitats de cicle:

  • CF de Grau mitjà (després de l'ESO)
  • CF de Grau superior (després del grau mitjà)
Si t'agradaria fer cicles, no et pensis que tot és un camí de roses. Per accedir i anar bé, hauries de ser:

 treballador, responsable, compromès, autònom...

 Et preparen per a la incorporació directa a l'empresa i pots accedir a la universitat a partir de graus superiors.  

ENLLAÇOS:



EL SISTEMA EDUCATIU A CATALUNYA


TEST D'ORIENTACIÓ (HOLLAND)

Aptituds
Interessos
Personalitat
Valor ocupacionals

A continuació et mostrem:
Gràfica 1: els entorns professionals més adequats per a tu. Són aquells en els que has obtingut
una puntuació per sobre del 75%.
Gràfica 2: els entorns professionals que per la teva personalitat, interessos, aptituds i valors
ocupacionals són més adequats per a tu. Aquests quatre factors han de sortir alts (per sobre del
75%) perquè siguin significatius.







Tot seguit, et mostrem la definició de cada entorn professional en el que has tingut un percentatge
significatiu i també exemples d'estudis i ocupacions relacionades.
Caldrà contrastar els resultats amb la teva opinió, la del tutor/a, la de la teva família i la de totes les
persones que tu consideris que poden ajudar-te en la tria del teu futur professional.
A partir d'aquesta informació, ves al mòdul d'itineraris on trobaràs un quadern de recerca
d'orientació que t'ajudarà a crear el teu itinerari. Endavant!

Amb les respostes que has donat, no hi ha cap entorn que arribi al 75%. Demana ajuda al teu
tutor/a o orientador/a i torna a contestar el qüestionari, no tinguis por de donar respostes extremes,
quan més ho siguin més afins seran els entorns resultants.

xerrada cicles

Jo vaig anar a la xerrada de cicles del Garrotxa. Des d'aquell dia tinc moltíssimes ganes d'entrar al cicle que vui ja que les insta...